U WENST TE HUREN

U WENST TE HUREN 

U bent op zoek naar een huurwoning of een -appartement? Hier kan u uw gegevens en criteria ingeven zodat u op de hoogte wordt gehouden van ons huidige en nieuwe aanbod. Door het ingeven van uw gegevens en criteria, aanvaardt u ons privacy beleid. Indien u reeds een appartement of woonhuis of een ander onroerend goed bezocht heeft en u wenst het te huren, kan u onderstaande procedure doorlopen:

1. Hier kan u het formulier huurverzoek downloaden. Gelieve dit document zo volledig mogelijk in te vullen en per e-mail door te sturen naar info@immo-center.be samen met een kopie (of foto) van uw identiteitskaart(en). U mag er zeker ook loonfiches of inkomstenbewijzen bij voegen. Uw gegevens worden met de grootste discretie en privacy behandeld. Uw huurverzoek wordt voorgelegd en besproken met de verhuurder. Nadien kan een kennismakingsgesprek volgen met de verhuurder.

2. Indien een overeenkomst wordt bereikt tussen de beide partijen, wordt u een ontwerp van huurovereenkomst overgemaakt om samen te komen met de verhuurder om de huurovereenkomst te ondertekenen. De verplichte registratie van de huurovereenkomst gebeurt door Immo-center.

3. Huurwaarborg: deze wordt, overeenkomstig de huurwetgeving, geplaatst op een geblokkeerde huurwaarborgrekening.

4. Brandverzekering: een huurder dient een brandverzekering af te sluiten voor het gehuurde onroerend goed - een bewijs van dekking dient voorgelegd te worden bij de ondertekening.

5. Plaatsbeschrijving: bij verhuur van woningen, appartementen en studio's, is het wettelijk verplicht om bij in- en uittrede een gedetailleerde plaatsbeschrijving op te maken. Deze kan opgemaakt worden door een onafhankelijk expert op gemeenschappelijke kosten of kan onderling tussen verhuurder en huurder opgemaakt worden. De plaatsbeschrijving beschrijft de toestand van het gehuurde goed bij ontvangst of bij teruggave. De verplichte registratie van de plaatsbeschrijving gebeurt door Immo-center.

6. Overdracht nutsvoorzieningen: bij intrede van het gehuurde goed dienen de nutsvoorzieningen worden overgenomen: de formulieren die u hiervoor kunt gebruiken, vindt u hier: elektriciteit_en_gas en water. De activatie of overdracht van telefonie, internet en (digitale) televisie dient door de huurder te gebeuren.

Contacteer ons gerust voor alle vragen en bijkomende toelichting via e-mail of telefoon.